Morsan har lämnat en kletig kedjebrevsdeg......
Herman dag 1
....den kletiga degen heter Herman och har en bifogad skötselanvisning...
Så här ska Herman skötas
Den ska stå på köksbänken och ej i kylskåp
Slutar den bubbla har den dött
Dag 2 ska man röra 2-4 gånger
Samma dag 3
Dag 4 är Herman hungrig och ska matas med 2 dl mjöl, 2 dl mjölk samt 2,5 dl socker
Dag 5, 6, 7 och 8 ska man röra 2-4 ggr/dag
Dag 9 är fanstyget hungrig igen o ska ha samma som förra gången
Dag 10 är Herman färdig. Då ska smeten delas i 5 delar. 4 ska lämnas vidare till nya offer
Den 5 delen ska man behålla o återigen mata, denna gång med matolja, ägg, bakpulver, hackade nötter, rivna äpplen, socker, kanel, mjöl, salt och hackad choklad
Herman ska sedan bres i en långpanna o gräddas till en "naturlig surdegskaka"
VI FÅR SE HUR DET BLIR MED DET!!!
Herman dag 2, ja han är ju inte dö än iallafall eftersom det fortfarande bubblar!