det sägs...
...att det finns en kärring som snart fyller år
vilket i sin tur innebär att det på lördag är kärringfest med mostrarna hemma hos mig...
planerar lite för maten och har fördrink samt dessert klar
men vad tusan ska jag ha för huvudrätt??
fördrinken blir ett mousserande vin mixad med sorbé
efterrätten blir en vinmarinerad frukt med yoghurtgrädde till
Recept
4 dl rödvin
3,3 dl strösocker
1 vaniljstång
2 kanelstänger
valfri frukt i bitar
1. Koka upp vin, socker, delad/urskrapad vaniljstång, kanelstång och låt lagen sjuda på svag värme i 5 minuter, låt den svalna något.
2. Skär frukten
3. Lägg frukten i den varma till ljumna rödvinslagen, låt det gärna stå och dra en stund.
4. Vispa grädde med ett par teskedar florsocker och vänd ner naturell yoghurt.
klart att servera!