Singelflickans

Det kan vara smickrande, det kan vara vasst, det är alltid syniskt men mestadels bara knäppt.....

Om att ändra betendemönster.....

Publicerad 2009-10-16 19:26:15 i Allmänt

Idag har jag haft en givande relationsdiskussion med en väninna.

Vi har pratat om det här med personers betendemönster och vad det kommer sig att många går in i en relation där de redan från början vet att objektets betendemönster inte riktigt är vad man kanske önskar. När det sedan går åt skogen blir det pip o gnäll över situationen, som man, om man hade haft huvudet på skaft från början, kunde ha förutsett. (Kan hända detta är vanligare bland tjejer än killar)

Det svåraste att förändra är en persons betende, gnälla om att partnern är dålig på att städa, diska, ta hand om ungar osv är störtlöjligt. Sådant kan man resonera om och förändra. Betendemönster däremot, jag säger inte att det är omöjligt men jag påstår att det är osannolikt!

Exempel på detta: (tjej möter kille kan givet bytas mot kille möter tjej)

Tjej möter kille som genom åren har ett par barn med olika mammor, han har före och efter det haft förhållanden som varat runt året. VARFÖR TROR MAN ATT KILLEN PLÖTSLIGT KOMMER BÖRJA MED LIVSLÅNG KÄRLEK??? Denna kille är inte långtidsförhållandetypen och sannolikt kommer även hans kommande förhållande vara runt året innan han skruvar på sig och går vidare.

Tjej möter kille som är i en relation. Killen är otrogen och tjejen blir "den andra" Efter 8 månader har killen lämnat sin första relation för den nya tjejen. VARFÖR TROR VI ATT HAN NU KOMMER VARA TROGEN? Sannolikheten att detta slutar med "böhhhl han har en annan och har haft det i ett halvår" är ganska stor.

Tjej möter kille med alkohol/drogproblem som han har haft hela sitt vuxna liv. VARFÖR TROR VI ATT KILLEN KOMMER SLUTA FÖR ATT VI HAR TRÄFFATS?? Slutade han inte förut när han hade fru och barn kommer han sannolikt inte sluta nu heller.

Tjej träffar kille med kriminell bana. "Jag har sagt att detta inte är OK, och han kommer sluta och börja jobba på SJ" Trolighet nolla även här, du får nog se ett par år med helgbesök på Kumla framför dig.....

Kort och gott, försök vara realistisk från början, hur har den här personene fungerat tidigare i sitt liv? Det visar dig hur han kommer att fungera i erat kommande. Gnälla i efterhand över något man faktiskt redan visste är patetiskt på alla sätt och vis!

Och som tidigare sagt JAG SÄGER INTE ATT BETEENDEMÖNSTER INTE GÅR ATT ÄNDRA JAG PÅSTÅR
BARA ATT DET ÄR OSANNOLIKT!

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2009-10-16 20:14:15

Du har så rätt så

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vickan

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela